Korte hardlooptight

Producten 1-22 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-22 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom kiezen voor een korte strakke hardloopbroek?

Als het warm weer is, kan je ervoor kiezen een korte hardloopbroek aan te trekken. Naast dat een korte strakke hardloopbroek heerlijk koel aanvoelt aan je benen, draagt het ook nog eens heel comfortabel. Een korte strakke hardloopbroek laat weinig wind door. Door het directe contact met de huid houdt de broek lichaamswarmte vast en omdat de broek aansluitend om de benen zit blijven spieren warm en worden spieren goed bij elkaar gehouden. Je gaat hierdoor soepeler lopen en je spieren worden minder belast. Daarnaast voorkomt een korte strakke hardloopbroek wrijving en is er dus ook geen irritatie.

Verschillende modellen korte hardloopbroek

Korte hardloopbroeken zijn er in veel verschillende soorten, sommige hardloopbroeken hebben een binnenbroek en andere weer een extra zakje voor je telefoon of huissleutel. Een korte hardloopshort zit bijvoorbeeld los om je lichaam en een strakke hardloopbroek zorgt juist dat er geen wrijving ontstaat. Beide zijn perfect om in hard te lopen tijdens warme dagen, het is maar net wat je het fijnste vindt zitten. Ken je de 2in1shorts ook al? De naam zegt het eigenlijk al, deze korte hardloopbroek bestaat uit twee gedeeltes, een strakke hardlooplegging/binnenbroek met daaroverheen een korte losse hardloopbroek. Dit model hardloopbroek is de laatste jaren ook steeds populairder aan het worden!

Strakke hardloopbroek versus losse hardloopbroek

De één vindt het heerlijk om een korte strakke hardloopbroek te dragen, terwijl de ander het juist fijn vindt als de korte hardloopbroek wat losser zit. Hoewel je bij lange hardloopbroeken vaak alleen maar kan kiezen voor een strakke variant, kun jij bij de korte hardloopbroeken ook kiezen voor een losser model! De voordelen van een losse hardloopbroek ten opzichte van een strakke hardloopbroek is dat deze extra ventilatie biedt en vaak iets lichter is. Maar welke korte hardloopbroek geschikt is voor jou, is vooral afhankelijk van je eigen voorkeur! Bij Plutosport.nl vind je zowel strakke als losse hardloopbroeken voor dames en heren.

Waar moet een goede korte hardloopbroek aan voldoen?

Een goede korte hardloopbroek moet aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen, zo is het bijvoorbeeld heel wenselijk dat de korte hardloopbroek gemaakt is van een elastische stof. Een elastische hardloopbroek biedt veel bewegingsvrijheid, maar is ook heel aerodynamisch. Daarnaast is het belangrijk dat de korte hardloopbroek ademend is, zodat transpiratievocht direct naar buiten afgevoerd wordt en het lichaam droog en fris blijft. Enkele korte hardloopbroeken binnen het aanbod op Plutosport.nl zijn voorzien van reflecterende details, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent.

Tip

Glijden jouw benen langs elkaar tijdens het hardlopen? Let er dan op dat de korte hardloopbroek lang genoeg is om te voorkomen dat je je huid kapot schuurt.