Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Korte tights

Als het warm weer is, kan je ervoor kiezen een korte hardloopbroek aan te trekken. Bij koud weer is de kans op blessures groter met een korte hardloopbroek. Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat je spieren warm blijven. Is het wat frisser weer en wil je toch een korte hardloopbroek aan…doe dan een goede warming-up! Lees meer...

14 Artikel(en)

14 Artikel(en)

Welke voordelen?

De meeste mensen kiezen voor een sportlegging, ook wel tight genoemd. Een sportlegging is een strakke broek die weinig wind doorlaat en nauwelijks tocht. Door het directe contact met de huid houdt de broek lichaamswarmte vast en omdat de broek aansluitend om de benen zit blijven spieren warm en worden spieren goed bij elkaar gehouden. Je gaat hierdoor soepeler lopen en je spieren worden minder belast. Daarnaast voorkomt een strakke tight wrijving en is er dus ook geen irritatie. Dit maakt dat je comfortabeler kunt hardlopen.

Materiaal

Korte hardlooptights worden gemaakt van materiaal dat ademt en dat vocht snel afvoert. De meeste sportleggings bevatten een bepaalde elasticiteit die mee rekt tijdens het rennen, maar ook zijn structuur bewaart. De broek behoudt hierdoor zijn pasvorm. Een aantal korte tights zijn voorzien van reflecterende details, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent. De sportleggings zijn er in neutrale kleuren, maar ook een felle kleur of hip design behoort tot de mogelijkheden.

Tip

De meeste korte sportleggings bevatten een klein zakje waar je bijvoorbeeld een sleutel in op kan bergen! Of maak je outfit compleet met één van onze accessoires. De maattabel geeft aan hoe een broek valt, kijk hier goed naar. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!