Hardloopshorts

Een korte hardloopbroek of korte sportlegging is voornamelijk geschikt bij warm weer. Door het dragen van een korte hardloopbroek bij kouder weer is namelijk de kans op blessures groter. Belangrijk is dat je spieren warm blijven. Lees meer...

Producten 1-24 van 122

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 122

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een hardloopshort dragen?

Als je gaat hardlopen is het van belang dat jouw lichaam op temperatuur blijft. Bepaal jouw hardloopkleding daarom aan de hand van de weersomstandigheden buiten. Een hardloopshort in combinatie met een hardloopshirt met korte mouwen of hardlooptop wordt vaak gedragen als het buiten lekker warm is. Je kan daarbij kiezen uit verschillende hardloopshorts zoals een wijde, strakke, of één met telefoonzak of binnenbroek.

Verschillende hardloopshorts

Bekende merken als Nike, Asics en Craft bieden korte hardloopshorts aan voor dames, heren en kinderen. De hardloopshorts die zij aanbieden zijn gemaakt van ademend materiaal, waardoor transpiratievocht snel wordt afgevoerd en het lichaam koel en droog blijft aanvoelen. Je kunt uit verschillende modellen kiezen. Je keuze is mede afhankelijk van waar je jezelf prettig in voelt, wij lichten graag voor je toe welke modellen wij bij Plutosport in ons assortiment hebben.

Wijde hardloopshort

Een wijde hardloopshort moet licht van gewicht zijn. Er zijn wijde hardloopshorts met een binnenbroek. Deze binnenbroek biedt dezelfde voordelen als de korte tight. Als er geen binnenbroek in de wijde hardloopshort zit, dan kun je ervoor kiezen om een compressie short onder de wijde broek aan te trekken. Het compressie short biedt ondersteuning aan de spieren en voorkomt schuringen.

Korte tight

Een korte sportlegging of tight is een strakke broek die als een legging strak om je benen zit. De korte hardlooptight geeft ondersteuning aan de spieren waardoor verzuring voorkomen wordt en langer gelopen kan worden. Een ander voordeel van een tight is dat deze minder tocht en minder wind doorlaat en dat lichaamswarmte beter wordt vastgehouden.

Hardloopshort met telefoonzak

Als je gaat hardlopen is het natuurlijk fijn als je een huissleutel of telefoon mee kunt nemen. De meeste hardloopshorts met telefoonzak zitten rondom de heupen of in een verborgen zakje aan de achterkant van de broek. Op Plutosport.nl vind je zowel strakke als wijde hardloopshorts met telefoonzak.

Waarop letten bij het kopen van een hardloopshort

Er zijn merken die een speciale techniek toepassen. Zo past Nike de Nike Dri Fit en Stay-cool technologie toe. Transpiratievocht wordt door deze technologie snel afgevoerd en daardoor blijf je koel en droog aanvoelen. Asics past de MotionDry technologie toe. Ook door deze technologie zorgt ervoor dat je koel en droog blijft aanvoelen door het snel afvoeren van het transpiratievocht. De hardloopshorts zijn er vooral in neutrale kleuren, maar een opvallende kleur behoort ook tot de mogelijkheden.

Hoe was ik een hardloopshorts?

Lees altijd het wasvoorschrift op het etiket van de hardloopshort. Let erop dat je de broek direct na het sporten wast. Transpiratievocht krijgt dan geen kans om in de broek te trekken. Gebruik geen wasverzachter en hang de broek op om te drogen.

Tip

Niet alle hardloopshorts zijn voorzien van reflectie materiaal. Maak je outfit compleet met reflecterende accessoires, zodat je in het donker goed gezien wordt!