Hardloopshorts

Een korte hardloopbroek of korte sportlegging is voornamelijk geschikt bij warm weer. Door het dragen van een korte hardloopbroek bij kouder weer is namelijk de kans op blessures groter. Belangrijk is dat je spieren warm blijven. Lees meer...

Producten 1-24 van 226

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 226

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verschillende hardloopshorts

Bekende merken als Nike, Asics en Craft bieden korte hardloopbroeken aan voor dames, heren en kinderen. De hardloopshorts die zij aanbieden zijn gemaakt van ademend materiaal, waardoor transpiratievocht snel wordt afgevoerd en het lichaam koel en droog blijft aanvoelen. Je kunt kiezen tussen wijde korte hardloopbroeken en korte sportleggings, ook wel tights genoemd. Je keuze is mede afhankelijk van waar je jezelf prettig in voelt.

Wijde short

Een wijde short moet licht van gewicht zijn. Er zijn wijde hardloopshorts met een binnenbroek. Deze binnenbroek biedt dezelfde voordelen als de korte tight. Als er geen binnenbroek in de wijde hardloopshort zit, dan kun je ervoor kiezen om een compressie short onder de wijde broek aan te trekken. Het compressie short biedt ondersteuning aan de spieren en voorkomt schuringen.

Korte tight

Een korte tight is een strakke broek die als een legging strak om je benen zit. De korte hardlooptight geeft ondersteuning aan de spieren waardoor verzuring voorkomen wordt en langer gelopen kan worden. Een ander voordeel van een tight is dat deze minder tocht en minder wind doorlaat en dat lichaamswarmte beter wordt vastgehouden.

Technologieën

Er zijn merken die een speciale techniek toepassen. Zo past Nike de Nike Dri Fit en Stay-cool technologie toe. Transpiratievocht wordt door deze technologie snel afgevoerd en daardoor blijf je koel en droog aanvoelen. Asics past de MotionDry technologie toe. Ook door deze technologie zorgt ervoor dat je koel en droog blijft aanvoelen door het snel afvoeren van het transpiratievocht.

De korte hardloopbroeken zijn er vooral in neutrale kleuren, maar een opvallende kleur behoort ook tot de mogelijkheden.

Wasvoorschriften

Lees altijd het wasvoorschrift op het etiket van de korte hardloopbroek. Let erop dat je de broek direct na het sporten wast. Transpiratievocht krijgt dan geen kans om in de broek te trekken. Gebruik geen wasverzachter en hang de broek op om te drogen.

Tips

Niet alle korte hardloopbroeken zijn voorzien van reflectie materiaal. Maak je outfit compleet met reflecterende accessoires, zodat je in het donker goed gezien wordt!

Let goed op de maattabel. Per merk is het namelijk verschillend hoe de broek valt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!