Lange hardloopbroeken

Loop jij nog steeds in je oude joggingbroek hard? Dat mag uiteraard, maar hou er rekening mee dat een joggingbroek je kan belemmeren in je hardloop prestaties. Wij geven je graag informatie en tips over een lange hardloopbroek! Lees meer...

Producten 1-24 van 129

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 129

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een lange hardloopbroek?

Een hardlooptight, ook wel sportlegging genoemd, is een strakke hardloopbroek gemaakt van ademend materiaal. Het voordeel van een tight ten opzichte van een wijde hardloopbroek is dat deze minder tocht en nauwelijks wind door laat. De tight zit strak om je benen, dit verminderd de trillingen van de spieren waardoor je minder last hebt van verzuring en vermoeidheid van de spieren. Hierdoor kun je het hardlopen langer volhouden en presteer je beter! Daarnaast houdt een tight je lichaamswarmte beter vast en zorgt de tight ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd. Nog een voordeel van de tight is dat deze wrijving voorkomt en daardoor ontstaat er geen irritatie.

Seizoen

Een lange hardlooplegging draag je voornamelijk tijdens koele of koude weersomstandigheden. Als het weer aangenamer wordt, is een driekwart hardlooptight of een korte tight een optie. Het is belangrijk dat je spieren warm worden gehouden om blessures te voorkomen. Vanaf 10 graden of kouder raden wij je aan om voor een lange tight te kiezen.

Materiaal en technologieën

Het is van belang dat je een lange hardloopbroek kiest die is gemaakt van materiaal dat ademt en dat het transpiratievocht snel afvoert. Zo blijft je lichaam droog en warm. Merken als Nike, Asics en Brooks bieden lange sportleggings waarbij speciale technieken zijn toegepast. Zo past Nike de Nike Dri-Fit en Stay-Warm technologie toe, Asics de MotionDry technologie en Brooks de Brooks Equilibrium Technologie. Deze technologieën zorgen ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd en dat je lichaam droog en warm blijft aanvoelen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hardlooptights zijn er in verschillende prijsklassen. Over het algemeen zijn lange tights gemaakt van ademend- en vocht afdrijvend materiaal. Het verschil in prijs zit hem vooral in de speciale technologieën die gebruikt worden en de extra elementen die de tight bevat. Een aantal lange tights hebben namelijk aan de onderkant van de broekspijpen een ritssluiting zitten, zodat de tight makkelijk aan- en uitgetrokken kan worden. Verder zijn er hardlooptights met een klein zakje (vaak achter op de broek) waar bijvoorbeeld een sleutel in opgeborgen kan worden. Sommige hardlooptights hebben reflecterende elementen, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent.

Wasvoorschriften

Let goed op de wasvoorschriften op het label in de hardlooptight. Was de tight direct na het hardlopen zodat transpiratievocht geen kans krijgt om in de broek te trekken. Gebruik geen wasverzachter, dit kan de technische weefsels beschadigen en dit zorgt ervoor dat de hardlooptight minder ademt. Doe de tight niet in de droger, maar hang deze op.

Tips

Bevat de lange hardloopbroek geen reflecterende elementen of wil je nog meer opvallen in het donker, maak je outfit dan compleet met reflecterende artikelen.

Per merk verschilt het hoe de hardloopbroek valt. Kijk daarom goed naar de bijbehorende maattabel.

Heb je toch nog vragen? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice!