Sportbeha's

Een sportbeha is een essentieel onderdeel van je sportoutfit. Om de borsten stevig te houden en comfortabel te kunnen sporten is het belangrijk de juiste sportbeha te kiezen. Bij het kiezen van een sportbeha kun je denken aan de juiste maat, wel of geen cups, dunne of dikke schouderbandjes, het materiaal en het type sluiting. Lees meer...

Producten 1-24 van 62

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 62

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een sportbeha?

Spieren vangen de bewegingen van het sporten op. In je borsten zitten geen spieren. Hierdoor worden de bewegingen van het sporten niet opgevangen in je borsten. Er komt daardoor te veel druk te staan op de huid van je borsten en het weefsel daaronder. Borsten kunnen hierdoor gaan hangen. Als borsten eenmaal hangen, is dit niet meer te herstellen. Daarnaast komen je nek en rug onder druk te staan, waardoor overbelasting kan ontstaan. Wil je comfort én de stevigheid van je borsten behouden? Koop dan een sportbeha! Wij geven je tips.

Kies je juiste sportbeha

Bekende merken als Nike en Triumph bieden een ruime keuze sportbeha’s aan voor dames. Een sportbeha moet comfortabel zitten, voldoende steun geven en geen schuurplekken veroorzaken. Belangrijk is dat je de juiste maat kiest. Een sportbeha moet strakker zitten dan een gewone beha. Als je een drukkend gevoel ervaart bij het ademhalen, dan zit de beha te strak.

Er zijn sportbeha’s met cups en zonder cups. De sportbeha’s met cups zijn geschikt voor dames met grote borsten. De sportbeha’s zonder cups zijn geschikt voor dames met kleine tot middelgrote borsten. De meeste sportbeha’s hebben een verstevigde borstband die zorgt voor steun. Deze borstband vervangt de beugel.

Schouderbanden kunnen breed, smal, gekruist of recht zijn. Gekruiste schouderbanden vangen de schouderbelasting beter op. Brede bandjes geven meer steun dan dunnere bandjes. Daarnaast kan de sportbeha een voor- of achter sluiting hebben of het betreft een top zonder sluiting. Je persoonlijke voorkeur is hierbij doorslaggevend.

Materiaal en technologieën

Een sportbeha moet een comfortabele fitting hebben, slijtvast en sneldrogend zijn. Belangrijk is dat de sportbeha van materiaal is gemaakt dat ademt en dat transpiratievocht snel afvoert. Bepaalde merken hebben een speciale techniek toegepast in de sportbeha. Zo past Nike de Dri-Fit technologie toe. Deze technologie zorgt ervoor dat het transpiratievocht snel wordt afgevoerd. Triumph past de CoolMax technologie toe, ook deze technologie zorgt voor een snelle afvoer van het transpiratievocht.

Wasvoorschriften

Lees altijd de wasvoorschriften op het etiket van de sportbeha. Was je sportbeha direct na het sporten, zodat transpiratievocht geen kans krijgt om in de beha te trekken. Je sportbeha blijft het mooiste als je hem met de hand wast in een lauw sopje met wasmiddel voor de fijne was. Gebruik geen wasverzachter en laat de sportbeha niet te lang weken. Hierdoor verliezen de Hi-Tech vezels hun elasticiteit. Spoel de beha grondig na, zodat er geen zeepresten achter blijven.

Lukt het niet om de sportbeha met de hand te wassen, doe de beha dan is een speciaal waszakje en was hem in de wasmachine op een fijn wasprogramma. Sportbeha’s met beugel mogen niet in de wasmachine. Doe de sportbeha niet in de droger, maar hang deze op.

Tips

Als je de sportbeha gaat passen, zorg er dan voor dat je beweegt en springt. Zo kun je beter aanvoelen hoe de beha zit.

Pas de beha op het laatste haakje. De beha kan wat uitrekken als je deze vaker draagt. Door te passen op het laatste haakje kun je de beha later altijd strakker zetten.

Door je armen in de lucht te steken, kun je checken of de beha op zijn plek blijft zitten. Schuift de beha omhoog, dan heb je een beha met een kleinere omvang nodig.

De ene sportbeha geeft meer ondersteuning dan de andere. Bij iedere sportbeha op onze website staat aangegeven welke mate van ondersteuning deze biedt.

Heb je toch nog vragen? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice!