Peddels

Of je nu gaat kanoën, kajakken of suppen een peddel is geen overbodige luxe. Het zorgt ervoor dat je vooruitgaat in het water en kan je hulpmiddel zijn mocht je pech onderweg krijgen.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Red-Paddle-Hybrid-SUP-Peddel-2205130855
160,95 -30% 229,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Hoe moet je peddelen?

Peddelen houdt eigenlijk in dat je dat je de peddel door het water beweegt dat ervoor zorgt dat je vooruitgaat. Bij het kanoën, kajakken en suppen ontkom je er niet aan dat je een peddel nodig hebt om je voort te bewegen. Zorg er altijd voor dat je alleen het blad van de peddel door het water haalt, anders maak je het onnodig zwaar voor jezelf. Wil je een bocht maken? Dit werkt tegenovergesteld, peddel aan de linkerkant van je kajak of supboard als je naar rechts wilt en andersom.

Welke peddel heb ik nodig?

Veel peddels zijn multi-inzetbaar waardoor je ze bijvoorbeeld voor zowel het suppen als tijdens het kajakken kan gebruiken. Tijdens het kanoën en kajakken is het wel aan te raden een peddel te kiezen die aan beide uiteinden een blad heeft, zo maak je sneller meters in het water. Een goede peddel is licht in gewicht, heeft goede handvaten en is eventueel verstelbaar.

Ondertussen op het blog:
- Supboard kiezen? Wij geven je de onmisbare tips!
- Welke sup peddel heb ik nodig?
- Welke wetsuit moet ik kopen?