10% extra korting in de wintersport shop

code: WINTER21NL

Skijassen heren

Stoer de piste afgaan met alle comfort en warmte die je nodig hebt, een skijas maakt jouw ski outfit compleet! Niet iedere winterjas is geschikt om te dragen tijdens een snelle afdaling. Wij vertellen je graag waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte skijas! Lees hier...

Producten 1-24 van 149

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 149

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Skijas of winterjas

Er zit een verschil tussen winterjassen en skijassen. Het voornaamste verschil zit hem in het feit dat een skijas comfortabel zit tijdens het actief bezig zijn en daarnaast transpiratievocht snel afvoert. Een skijas voor heren beschermt je tegen sneeuw, regen en wind. De meeste skijassen hebben ventilatiepanelen, zodat overtollige lichaamswarmte de kans krijgt om naar buiten te gaan. Vaak zijn deze ventilatiepanelen dicht te ritsen, zodat je zelf kunt kiezen om deze dicht te ritsen als je het koud krijgt.

Drie lagensysteem

Om ervoor te zorgen dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft, raden we je aan je te kleden volgens het 3-lagensysteem. Als eerste laag trek je thermokleding aan. Thermokleding houdt het lichaam droog en warm. De warmte die je produceert tijdens het inspannen wordt vastgehouden, terwijl transpiratievocht wordt afgegeven aan de tweede laag. Als tweede laag kun je kiezen voor een skipulli, een sweater of een fleece. Deze laag heeft een isolerende functie en voert het transpiratievocht van de eerste laag verder af naar de buitenste laag. De derde laag is de skijas. Deze laag biedt bescherming tegen sneeuw, regen en wind en voert transpiratievocht af naar de buitenlucht. Je onderlagen moeten aan deze eigenschappen voldoen om zo ook de eigenschappen van je skijas tot hun recht te laten komen. Door lagen in deze volgorde aan te trekken wordt het lichaam warm en droog gehouden. Daarnaast biedt deze manier van kleden de mogelijkheid om een laag uit te doen als je het warm krijgt.

Handige details

Heren skijassen bevatten details die handig zijn tijdens de wintersport. Zo hebben de meeste skijassen een klein zakje op de mouw waarin je je skipas kan opbergen. Ga je langs de scanner van een poortje, dan hoef je alleen je mouw langs de scanner te halen zonder dat je de skipas uit je zak hoeft te halen.

Sommige heren skijassen hebben een capuchon en deze is vaak ook nog afneembaar is. Via je hoofd verlies je veel warmte. Een capuchon kan prettig zijn tijdens een sneeuwbui of als het ijzig koud is. Om ervoor te zorgen dat je mouwen niet opkruipen als je aan het skiën bent, zijn er skijassen met duimgaten bij de mouwen. Een sneeuwvanger in de skijas zorgt ervoor dat sneeuw buiten blijft als je valt.

Tip

Ook al is het op de berg erg koud, tijdens het skiën ben jij constant in beweging waardoor je het snel warm hebt. Kies daarom niet persé voor een hele dikke skijas. Zorg dat jij de juiste lagen draagt. Deze lagen houden je ook warm als je stil staat.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.