Wijde hardloopshorts

Kies voor een korte hardloopbroek als het warm weer is of doe een goede warming-up. Het is namelijk van belang dat je spieren warm blijven om blessures te voorkomen. Lees meer...

Producten 1-24 van 164

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 164

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Keuze wijde shorts

De meeste mensen kiezen voor een sportlegging, ook wel tight genoemd. Als je je niet lekker voelt in een strakke tight, kun je kiezen voor een wijdere hardloopbroek. Let er wel op dat de stof licht is, zodat je er geen last van hebt. Een strakke tight heeft als voordeel dat deze minder tocht en minder wind door laat. Daarnaast houdt een tight lichaamswarmte beter vast en worden de spieren ondersteund. Ook ontstaat er geen irritatie doordat de tight wrijving voorkomt.

Een wijd hardloopshort (zonder binnenbroek) heeft deze voordelen niet. Deze voordelen zijn wel te behalen, door een compressie short onder de wijde hardloopbroek aan te trekken. Een aantal wijde korte hardloopbroeken bevatten een strakke binnenbroek die ook de voordelen van een tight bieden.

Materiaal

De wijde hardloopbroek moet gemaakt zijn van materiaal dat ademt en dat vochtregulerende eigenschappen bezit. Daarnaast is het voor een wijde korte hardloopbroek van belang dat deze gemaakt is van een lichte stof. De wijde hardloopbroek is verkrijgbaar in neutrale en felle kleuren.

Tip

Een aantal korte wijde hardloopbroeken hebben een klein zakje waar bijvoorbeeld een sleutel in opgeborgen kan worden.

Val in het donker op door het gebruik van reflecterende accessoires!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!