Wijde hardloopshorts

Kies voor een hardloopshort als het warm weer is of doe een goede warming-up. Het is namelijk van belang dat je spieren warm blijven om blessures te voorkomen. Lees meer...

Producten 73-95 van 104

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 73-95 van 104

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom kiezen voor een wijd hardloopshort?

Binnen het aanbod van de hardloopshorts heb je de keuze uit een strakke running tight of een wijd hardloopshort. Mocht je je niet prettig voelen in een strakke running tight, is een wijde hardloopshort aan te raden! Het is bij een wijd hardloopshort belangrijk dat het short over de juiste eigenschappen beschikt zoals dat het materiaal ademend is en transpiratievocht gemakkelijk afvoert. Soms kan het bij een wijd hardloopshort voorkomen dat er wrijving ontstaat, daarom zie je weleens dat hardlopers onder hun wijde hardloopshort een compressie short dragen. Een aantal wijde korte hardloopshorts bevatten een extra strakke binnenbroek, dit wordt ook wel een 2-in-1 short genoemd. Je hebt dan van beide soorten shorts, zowel strak als wijd, de voordelen!

Het beste hardloopshort

Een wijd hardloopshort moet gemaakt zijn van materiaal dat ademt en dat vochtregulerende eigenschappen bezit. Daarnaast is het voor een wijde korte hardloopshort van belang dat deze gemaakt is van een lichte stof. Op Plutosport.nl vind je zowel wijde hardloopshorts voor dames en heren en in neutrale en felle kleuren. Voor ieder wat wils dus!

Tips

Een aantal korte wijde hardloopshorts hebben een klein zakje waar bijvoorbeeld een sleutel of je telefoon in opgeborgen kan worden. Deze zakjes bevinden zich vaak op hoogte van de heup of aan de achterkant van de hardloopshort, verborgen met een subtiele ritssluiting.

Ben je van plan om in het donker te gaan hardlopen? Denk dan zeker aan je reflecterende accessoires!