Thermobroeken voor heren

Door op wintersport de juiste skikleding te dragen sta je warm en comfortabel op de piste. Deze kleding zorgt er ook voor dat je het niet koud krijgt als je stilzit in de skilift naar boven. Draag onder je skibroek een thermobroek en je bent op alles voorbereid.

Lees meer...

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De basislaag

Op ondergoed na, is een thermobroek de eerste laag kleding op je onderlichaam. Als je beweegt produceer je transpiratievocht en de thermobroek zorgt dat dit wordt opgenomen en afgevoerd, zodat je warm en droog blijft. Over de thermobroek trek je een skibroek aan. Een skibroek houdt sneeuw, regen en wind tegen. Door deze twee lagen te dragen, zorg je ervoor dat je droog, warm en comfortabel op de piste staat.

Kenmerken

De functie van een thermobroek is je lichaam warm en droog houden. Dit gebeurt doordat de thermobroek transpiratievocht opneemt en afvoert, waardoor het lichaam droog blijft en warm kan worden gehouden. De warmte wordt verkregen door het luchtlaagje dat ontstaat tussen je huid en de thermobroek. Zit de broek iets ruimer, dan is het luchtlaagje wat groter en biedt de thermobroek nog meer warmte.

Je benen zweten minder dan je bovenlichaam, een thermobroek heeft daarom een lager ademend vermogen dan een thermoshirt.

Materiaal

Merinowol en polyester zijn veel gebruikte materialen. Dit zijn materialen die licht en zacht zijn en transpiratievocht goed en snel kunnen afvoeren. Deze materialen nemen nauwelijks vocht op en hebben een groot ademend vermogen. Je benen blijven hierdoor droog en warm. Andere kenmerken zijn dat merinowol niet kriebelt en lang fris blijft ruiken. Polyester is een materiaal dat zijn vorm goed behoudt. Belangrijk is dat je eigenlijk niet het gevoel hebt dat je een thermobroek aan hebt.

Diverse soorten

Thermobroeken zijn er in een lange en korte variant. De meeste thermobroeken hebben een elastische tailleband, zodat de broek goed aansluit en op zijn plek blijft zitten. Er zijn ook thermobroeken met een bovenstuk en een zogenaamde salopette eraan vast. Dit zijn een soort van bretels, zodat je broek niet kan afzakken.

Tip

Lees in de productomschrijvingen de specifieke eigenschappen van iedere thermobroek.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.