Thermoshirts met korte mouwen voor kinderen

Op wintersport is er voor kinderen niets mooiers dan spelen in de sneeuw. Dit gaat vaak gepaard met sneeuwballen gooien, sleeën, vallen en opstaan. Om ervoor te zorgen dat deze pret niet bedorven wordt door de kou, is het belangrijk je kind op de juiste manier te kleden.

Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Lekker warm

Een thermoshirt met korte mouwen is geschikt te dragen als eerste laag. Deze laag wordt direct op de huid gedragen en zorgt ervoor dat het lichaam van je kind op temperatuur wordt gehouden. Zweet wordt afgevoerd en een isolerend luchtlaagje zorgt voor warmte. Hierdoor krijgt je kind het niet koud tijdens de wintersport.

Dun of dik thermoshirt

Een thermoshirt met korte mouwen is het hele jaar door geschikt om te dragen. Er zijn dunne en dikke thermoshirts. Een dun thermoshirt heeft de focus liggen op het afvoeren van zweet en het drooghouden van het lichaam. Een dik thermoshirt heeft de nadruk liggen op het warm houden van het lichaam. We raden je aan rekening te houden met de activiteiten die je kind in de sneeuw doet. Zit je kind veel stil, bijvoorbeeld op een slee, dan raden we je aan het kind een dikker thermoshirt aan te trekken. Is je kind juist veel in beweging, dan is het beter om voor een wat dunner thermoshirt te kiezen. Door de beweging produceert je kind al warmte. Het is dan belangrijker dat de focus ligt op het afvoeren van eventueel zweet en het aanvoeren van frisse lucht, zodat het lichaam van je kind droog en comfortabel blijft aanvoelen. Door het aantrekken van meerdere lagen heeft je kind het ook warm als hij of zij even stilstaat.

Welk materiaal is geschikt?

De meeste thermoshirts worden gemaakt van een synthetische stof of van merinowol. Deze materialen zijn in staat vocht snel af te voeren. Daarnaast zijn deze materialen licht van gewicht. Bijkomend voordeel van merinwol is dat het niet kriebelt en daarnaast blijft merinowol lang fris ruiken. Synthetische stoffen hebben als bijkomend voordeel dat ze hun vorm goed behouden.

Soorten thermoshirts

Thermoshirts zijn er met lange en met korte mouwen. De meeste thermoshirts hebben een ronde hals met een opstaand kraagje. Daarnaast zijn er thermoshirts met een korte ritssluiting. Je kind kan dan de rits openzetten voor wat verkoeling en het shirt is dan makkelijk aan en uit te trekken. Sommige thermoshirts hebben platte naden, wat zorgt voor een nog hoger draagcomfort.

Heeft je kind het snel warm? Kies dan voor een thermoshirt met korte mouwen. Het thermoshirt zorgt ervoor dat het belangrijkste deel van het lichaam, het bovenlichaam, op de juiste temperatuur blijft. Maar door de korte mouwen komt er ook extra frisse lucht bij het lichaam, waardoor hij/zij het niet te warm krijgt!

Tips

Het is belangrijk dat het thermoshirt met korte mouwen wordt gewassen volgens de wasvoorschriften. De instructies staan beschreven op het label aan de binnenkant van het shirt. Je zorgt er dan voor dat de functies van het shirt behouden worden en dat je kind goed beschermd blijft!

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.