Skijassen en -anoraks voor kinderen

Om te zorgen dat je kind warm en droog blijft op wintersport, heeft hij of zij goede skikleding nodig, te beginnen bij een warme skijas. Skijassen beschermen tegen kou, sneeuw en wind en zorgt dat het lichaam niet nat wordt als je kind valt in de sneeuw. Een skijas voor kinderen moet een aantal eigenschappen bezitten.

Lees meer...

Producten 73-91 van 91

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 73-91 van 91

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verschil winterjas en skijas

Een skijas is niet hetzelfde als een winterjas. Een skijas voor kinderen is zo gemaakt dat je er actief in kan bewegen en dat zweet naar buiten toe wordt afgevoerd. Daarnaast biedt een skijas bescherming tegen sneeuw, regen en wind. Veel skijassen voor kinderen hebben openingen onder de armen, zodat overtollige warmte makkelijk naar buiten kan. Deze openingen kunnen vaak dicht geritst worden zodat je zelf kunt bepalen of je wel of niet extra ventilatie wenst.

Meerdere kledinglagen

Ga je de sneeuw in, dan kun je je kleden aan de hand van het 3-lagensysteem. Dit systeem is bedacht als richtlijn om je goed te kunnen kleden om op verschillende weeromstandigheden voorbereid te zijn. De eerste laag bestaat uit thermokleding. Deze kleding zorgt ervoor dat je lichaam warm en droog blijft. Daaroverheen trek je de tweede laag aan in de vorm van een skipulli of een fleece. Deze laag werkt isolerend en voert het zweet van de eerste laag verder naar buiten toe af. Dan komt de skijas, de derde laag. Deze laag houdt sneeuw, regen en wind tegen en voert het zweet van de eerste twee lagen naar buiten toe af. Als de eerste twee lagen niet ademen, dan heeft de ademende functie van de weinig functie. Je wordt onder je skijas alsnog nat door het zweet en daardoor koel je snel af.

Extraatjes

De meeste skijassen voor kinderen hebben handige details, zoals een zakje op de mouw waar je je skipas in kan stoppen. Zo hoef je de pas niet uit je skijas te halen als je deze langs de scanner van het poortje wil halen om deze te openen. Een capuchon, wel of niet afneembaar, is prettig tijdens een sneeuwbui of als het ijzig koud is. Vaak hebben de skijassen een sneeuwvanger, zodat sneeuw buiten blijft als je valt. Duimgaten bij de mouwen zorgen ervoor dat je mouwen niet opkruipen.

Waterdichtheid van skijassen

Als je gaat wintersporten wil je natuurlijk een skijas dragen die warm en waterdicht is. De waterdichtheid van skiijassen wordt gemeten in waterkolom, wat de verschillende waardes inhouden kun je aflezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: Een skijas is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: Een skijas houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de jas uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De skijas blijft ook bij langere sneeuwbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De skijas is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De skijas is bestand tegen zware sneeuwbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Zorg dat de skijas die je meeneemt ademend is en goede ventilatie biedt. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je het minder snel heel warm krijgt en wanneer dat wel het geval is, wordt transpiratievocht afgevoerd naar de buitenlucht. Kortom, de waterdichte laag mag vocht van binnen naar buiten doorlaten, maar niet andersom.

Tip

Geef je kind een felle skijas. Naast dat dit er gaaf uitziet, valt het kind op en is deze makkelijk terug te vinden.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.